Ga naar de inhoud

Innoveren in energie

Flight Forum heeft de ambitie om al het gebouw gebonden energiegebruik lokaal op te wekken. Uit onderzoeken blijkt er veel potentieel te zijn op Flight Forum voor lokale zonopwek. Samen met onder meer TU/e en diverse marktpartijen worden de mogelijkheden, businesscases en samenwerkingsvormen in kaart gebracht. Zo bestaat er de mogelijkheid om alle beschikbare daken te gebruiken voor energieopwekking en om lokaal opgewekte energie zoveel mogelijk te benutten en uit te wisselen. Begin 2022 is de eerste stap gezet: Ondernemers op businesspark Flight Forum en Eindhoven Airport hebben de handen ineengeslagen voor de oprichting van een lokaal energiehandelsplatform.

Energiehandelsplatform: wat houdt het in?

Het lokale energiehandelsplatform is bedoeld voor alle ondernemers op Flight Forum, Eindhoven Airport, het tussenliggende bedrijventerrein en BIC. Met het platform kunnen aangesloten partijen onderling energie leveren van eigen opwek óf afnemen. Het handelen met de markt gaat zonder tussenkomst van een energieleverancier. Dat levert financieel voordeel op én stimuleert het plaatsen van zonnepanelen. Bovendien geeft het platform inzicht in het energieverbruik en -aanbod van de deelnemers. Hiermee kunnen de eerste stappen worden gezet in het voorkomen van overbelasting van het netwerk.

Huidige deelnemers

Eindhoven Airport

Fasterix

Van Acht Koel & Vriesopslag

Valid

Flight Forum

Gemeente Eindhoven

Samenwerken op 3 niveaus

Meer info

Ben je benieuwd naar de kansen en mogelijkheden voor jouw bedrijf? Heb je interesse om aan te sluiten bij het energiehandelsplatform? Laat je gegevens achter in het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact me je op.