21 juli 2020

Flight Forum CV zoekt een nieuwe directeur. De directeur is het gezicht van het businesspark, neemt de lead in de doorontwikkeling van het park en weet als commerciële ondernemer het businesspark versneld tot bloei te brengen.

Functie: Commercieel directeur Flight Forum C.V.
Standplaats: Eindhoven
Tijdsbesteding:16 uur per week

ORGANISATIE

Voor de ontwikkeling van het businesspark Flight Forum zijn de gemeente Eindhoven en Schiphol Real Estate in 1998 de publiek-private samenwerking Flight Forum aangegaan. De gemeente Eindhoven en Schiphol Real Estate zijn de aandeelhouders van Flight Forum Beheer Vennoot B.V. en zijn met deze B.V. een commanditaire vennootschap aangegaan. De deelneming in deze Flight Forum C.V. is verdeeld over de gemeente (50,95%), Schiphol Real Estate (48,95%) en Flight Forum Beheer Vennoot B.V. (0,1%).

In Flight Forum werken de aandeelhouders samen aan de ontwikkeling en exploitatie vanhet businesspark Flight Forum. Flight Forum is een hoogwaardig businesspark, strategisch gelegen in Brainport Eindhoven. De ligging ervan is uitstekend, direct grenzend aan de A2 en op een steenworp afstand van Eindhoven Airport. Met HOV is er een directe verbinding met het centrum. Businesspark Flight Forum kent tevens goede verbindingen met de andere campussen in Eindhoven, zoals High Tech Campus, Strijp S en Brainport Industry Campus.

Sinds de ontwikkeling van businesspark Flight Forum in 2004 hebben toonaangevende ondernemingen zich hier gevestigd. Het zijn sterke merken in de (High Tech) zakelijke dienstverlening zoals Deloitte, AKD en innovatieve bedrijven als Flos, ASML en Atos. Ook verschillende logistieke bedrijven profiteren van de gunstige ligging van businesspark Flight Forum. Op het businesspark zijn momenteel 130 bedrijven gevestigd en actief: hoofdkantoren, flexkantoren, research & development, logistiek en services. Er zijn naar schatting ruim 5.000 medewerkers werkzaam.

Hoofdactiviteiten van Flight Forum zijn op dit moment nog de ontwikkeling en verkoop van de resterende kavels in het kantorencluster en de exploitatie van de parkeervoorzieningen. Flight Forum investeert daarnaast volop in een stimulerende en aantrekkelijke werkomgeving. De komende jaren wordt dit steeds verder voelbaar en zichtbaar: in de infrastructuur en openbare ruimte, in nieuwe functies en voorzieningen en in nieuwe interactie met de bedrijven op businesspark Flight Forum. Economisch, ruimtelijk en sociaal groeit businesspark Flight Forum uit tot een vooruitstrevend en vitaal gebied: de ideale omstandigheden voor samenwerking en innovatie.

POSITIEBESCHRIJVING

Businesspark Flight Forum groeit, er is meer dynamiek. Dit vraagt meer regie, coördinatie en aansturing. De RvC wil een commercieel directeur aanstellen die samen met de operationeel directeur leiding geeft aan de organisatie Flight Forum en, weliswaar in nauwe samenspraak met hen, op armlengte en met focus, de verdere doorontwikkelingen gaat oppakken en daarin de lead neemt.

De commercieel directeur vormt een sterk directieteam met de operationeel directeur. Waar de commercieel directeur de externe verbinder is die zich richt op de aandachtgebieden visie, (publieke) samenwerking en acquisitie is de operationeel directeur de interne verbinder die zich richt op bedrijfsvoering, governance en financiën.

Opdracht van de commercieel directeur Flight Forum

Functietitel:                      
Commercieel directeur Flight Forum

Standplaats:                     
Eindhoven

Tijdsbesteding:                 
16 uur per week

Rapporteert aan:              
Voorzitter RvC

Geeft leiding aan:             
Een ‘lean en mean direct van 3 FTE (samen met de operationeel directeur). Momenteel bestaat het team uit specialisten op detacheringsbasis.

De commercieel directeur Flight Forum is het gezicht van het businesspark: het boegbeeld. Hij/zij profileert businesspark Flight Forum waar mogelijk en neemt de lead in de doorontwikkeling van het businesspark en weet deze als commerciële/zakelijke ondernemer versneld tot bloei te brengen. De opdracht ligt verder in het stimuleren en faciliteren van een krachtige en actieve community voor de bedrijven en bijdragen aan de totstandkoming en uitvoering van een gezamenlijke gebiedsvisie van de gemeente Eindhoven, Eindhoven Airport, Provincie, Defensie en Flight Forum.

De commercieel directeur draagt zorg voor de doorontwikkeling van het businesspark Flight Forum naar een innovatief, winstgevend en kwalitatief hoogstaand businesspark. Deze rol vraagt om een ‘hands-on’ mentaliteit om het businesspark verder te ontwikkelen. Dit naar tevredenheid van alle gebruikers.

Taken en verantwoordelijkheden

De directeur heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • zorgdragen voor een heldere propositie en deze als boegbeeld actief uitdragen;
 • acquireren van nieuwe bedrijven om zich te vestigen op het businesspark;
 • initiëren en onderhouden van de samenwerking met andere publieke/private partijen;
 • bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van een gezamenlijke gebiedsvisie van de gemeenteEindhoven, Eindhoven Airport, Provincie, Defensie en Flight Forum.

 

Kandidaat profiel

Kandidaten dienen te beschikken over de volgende achtergrond/ervaring:

 • kennis van en ervaring met locatiekeuzeproces van marktpartijen, vestigingsklimaat, gebiedsontwikkeling, onroerend goed en bedrijfsvestigingen, ruimtelijke ordening en planologie;
 • relevante ervaring met de acquisitie van nieuwe bedrijven om zich te vestigen;
 • aantoonbaar professionele ervaring op het gebied van leidinggeven;
 • een goed netwerk in de directe omgeving en regio;
 • afgeronde universitaire opleiding en/of gelijkwaardig werk- en denkniveau Mogelijk MBA-Vastgoed ofvergelijkbare bedrijfskundige opleiding;
 • bij gelijke geschiktheid is er voorkeur voor een vrouw.

 

Persoonlijkheid en Kerncompetenties

De ideale kandidaat gaat voor de opdracht van Flight Forum. Niet voor niks is de slogan ‘Where business takes off’. De commercieel directeur beschikt over (informeel) leiderschap. Hij/zij is gepokt en gemazeld en staat boven de partijen. Hij/zij is goed in staat te luisteren en te verbinden en beschikt over enige mate van gunfactor. Dat is belangrijk voor het boegbeeld van Flight Forum.

De ideale kandidaat dient te beschikken over de volgende competenties:

 • ondernemerschap en resultaatgerichtheid: de directeur is markt- en klantgericht met een sterke drive om te ondernemen en het innovatieve Brainport profiel beter tot uitdrukking te laten komen;
 • verbindend vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden: de directeur is in staat om op alle niveaus zowel binnen de overheid als de (High Tech) industrie en zakelijke dienstverlening contacten teleggen en te onderhouden. Hij/zij is een echte netwerker;
 • politieke en bestuurlijke sensitiviteit; een goed gevoel voor commercie en bestuurlijke verhoudingen.

 

SELECTIEPROCES

De werving en selectie wordt verricht door de Raad van Commissarissen. Na een eerste selectie op basis van de ontvangen reacties zullen kandidaten worden uitgenodigd voor kennismakingsgesprekken met leden van de Raad van Commissarissen en de operationeel directeur. Deze gesprekken zullen plaats vinden vanaf begin september 2020.

REACTIE

Indien u geïnteresseerd bent ontvangen wij graag uiterlijk 21 augustus RvC@flightforum.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de leden van de Raad van Commissarissen: 
Mevr. Drs. S.A. Hicks RC (+31 6 20 44 68 32) of
Dhr. Mr. R.A.H.M. Janssen (+31 6 53 64 55 53).  

Download hier het profiel.