LOW CAR DIET

Ben je ook klaar met het zoeken naar een parkeerplaatsje en stilstaan in de file? Wil je duurzaam bezig zijn en beter zorgen voor jezelf? Tijd om op dieet te gaan. Op auto-dieet wel te verstaan: LOW CAR DIET.

LOW CAR DIET is een landelijke wedstrijd waarbij we je uitdagen om een maand lang zo min mogelijk met de auto te reizen. Wie houdt er nu niet van een beetje gezonde competitie? Je neemt het op tegen andere deelnemers, als bedrijf strijd je met andere bedrijven op Flight Forum en als Flight Forum zijn we van plan te winnen van de rest van Nederland. Er zijn individuele prijzen, prijzen per team en per bedrijf.

 

Vorig jaar organiseerden we JOUW FIETS TELT op Flight Forum. Daarvoor sprongen medewerkers van 18 bedrijven op de (elektrische) fiets. Dat kan nu ook. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de bus, een elektrische deelauto of carpoolen. Je hoeft echt niet elke dag je auto te laten staan. Maar twee keer per week moet lukken, toch? En het werkt. Jouw dagelijkse reis kan schoner, goedkoper en gezonder. In 2018 reisden de Low Car Diet deelnemers in één maand 50% schoner, bespaarden zij 30% op hun mobiliteitskosten én bewogen de medewerkers 40% meer.

INDIVIDUEEL - TEAM - BEDRIJF - FLIGHT FORUM

Inschrijven kan individueel. Maar leuker is het natuurlijk wanneer je samen met je collega’s meedoet. Dus daag hen ook uit en vorm een team en kies een teamcaptain. Als teamcaptain krijg je van ons tips en tools om je collega’s te enthousiasmeren en handige informatie voor het verloop van de wedstrijd.

Aanmelden als teamcaptain? Stuur een mail naar Aral Voskamp a.voskamp@flightforum.nl.

Wil je dat jouw bedrijf meedoet? Wil je laten zien hoe groen en gezond jouw bedrijf bezig is? Meld je dan als bedrijf aan. Neem hiervoor contact op met Aral Voskamp a.voskamp@flightforum.nl.

Met z’n allen vormen we team Flight Forum en doen we mee aan de landelijke wedstrijd. We strijden tegen andere deelnemers, teams, andere gebieden en andere bedrijven. Dus laat die prijzen maar naar Eindhoven komen!

 

 

ZO DOE JE MEE

Lukt het jou om één maand zo min mogelijk met de auto te reizen. Meld je dan snel aan via onderstaande link. Selecteer Flight Forum in het uitklapmenu van het inschrijfformulier en vul het formulier verder in.

Meld je aan

 1. Geef je eventueel op als teamcaptain bij a.voskamp@flighforum.nl en motiveer collega’s om je team te versterken.
 2. Download de Low Car Diet App.
 3. Geef aan wat nu je reisgedrag is.
 4. Bereid je voor op alternatieve opties.
 5. Houd van 10 september tot 10 oktober je reisgedrag bij.
 6. Aan de slag!
 7. Geniet ervan.
 8. Win mooie prijzen! (o.a een e-bike t.w.v 4000 euro)

DIT ZIJN ALTERNATIEVEN VOOR DE AUTO

Wil je je auto best minder gebruiken, maar weet je niet hoe? We helpen je graag! We geven je voor en tijdens de wedstrijd uitgebreide informatie over de alternatieven. Hier vast een aantal op een rij:

 1. Gebruik een elektrische deelauto’s van Amber Mobility.
 2. Pak een deelfiets van Hopperpoint.
 3. Kies voor openbaar vervoer, bus, trein, ov-fiets of combinatie.
 4. Zoek een mooie fietsroute van je huis naar je werk
 5. Reis samen met een leuke collega
 6. Blijf een dagje thuiswerken
 7. Schrijf je in voor een gratis e-bike op proef, aangeboden door Autobedrijf Van den Udenhout. Stuur een mail naar a.voskamp@flightforum.nl om je op te geven.
 8. Pak een elektrische deelscooter van GO Sharing. Met de code LCD2019 krijg jij 25 minuten gratis rijminuten. Meer info vind je op www.go-sharing.nl

ZO WIN JE PRIJZEN

Er zijn landelijke prijzen te winnen én prijzen binnen Flight Forum. Het zijn dus twee competities ineen. Doe je mee, dan verdien je sterren voor duurzame reisgedrag. De organisatie van LOW CAR DIET zet die sterren om in scores waarmee jij en je team de wedstrijd kunnen winnen. Welke prijzen er zijn, maken we binnenkort bekend.

 

Wil je precies weten hoe het zit? In deze handleiding vind je een uitgebreide uitleg over de puntentelling en hoe reiskosten en CO2-uitstoot worden berekend. Wil je deze Low Car Diet tool ook als app op je telefoon? In de handleiding lees je hoe je het installeert.

In samernwerking met:

Met dank aan: